Ga terug

Brugklassers 'veroorzaken' kettingreactie

Leerlingen van groep acht van de basisschool moeten zich binnenkort gaan inschrijven voor vervolgonderwijs. De brugklassers die vorig jaar voor het Merletcollege hebben gekozen zijn nu druk bezig met het maken van een kettingreactie thuis. Huisdieren, broertjes en diverse meubelstukken dienen als hulpmiddel in deze opdracht.

Door het thuisonderwijs hebben de leerlingen de afgelopen tijd letterlijk niets meer om handen en doen veel theorie. Er is nu even pauze in de online lessen, dankzij de huidige opdracht die nu onder leerlingen van leerjaar 1 van het Merletcollege in Cuijk en Grave is verspreid. Geen online les dus, maar lekker bouwen samen met familie en vrienden. Binnen en/of buiten.

Kettingreactie
Een kettingreactie is een actie die wordt veroorzaakt door een voorgaande handeling. Een kenmerk van een kettingreactie is dat een aantal acties nieuwe acties uitlokken. Bijvoorbeeld een dominosteen die een andere dominosteen omgooit. Zo ontstaat een ketting van reacties.
Peter Kuijpers, docent techniek, vertelt: “Een kettingreactie is het omgekeerde van corona. Immers bij corona moeten we juist een kettingreactie doorbreken.” Dit vertelt hij ook in de introductie van de opdracht. Hij wil zo de verbinding maken tussen de actualiteit en de wereld van techniek. “We leiden immers de makers van morgen op”, voegt Kuijpers daaraan toe. Of je nu voor de bouw, zorg of groene sector kiest; overal neemt techniek een steeds grotere rol in.

Het plezier straalt van de vele filmpjes af. https://youtu.be/SWd6bKwr3DQ
Terug naar nieuwsoverzicht