Ga terug

Van ei tot kipnugget: de pluimvee sector van Boxmeer

Op donderdag 29 juni hebben leerlingen uit 3 mavo van het Elzendaalcollege een bezoek gebracht aan verschillende grote Boxmeerse bedrijven vanuit Sterk Techniek Onderwijs. De dag stond in het teken van het productieproces van een kipnugget: van ei tot eindproduct.

De deelnemende bedrijven waren Marel, MSD Intervet en Hendrix Genetics. Elk bedrijf ontving een groep leerlingen en gaf hen een inkijkje in de keuken. Ze kregen een bedrijfspresentatie aangeboden en mochten nog meekijken bij het echte werk, van eieren tot kuikentjes. Door ze fysiek het productieproces te kunnen laten zien en ervaren, kregen de leerlingen een realistisch beeld van wat erbij komt kijken en wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Wie weet vinden verschillende van hen wel een mooie plek in de Boxmeerse industrie!

De regio Boxmeer kenmerkt zich door de grote bedrijven in de pluimveeverwerkende industrie. Hierin is Boxmeer een echte wereldspeler van formaat en er zijn dan ook veel arbeidsplaatsen mee gemoeid. Deze moeten ook in de toekomst ingevuld kunnen worden en dat is een uitdaging. Daarom mochten de leerlingen kennismaken met deze wereld, zodat ze weten wat Boxmeer te bieden heeft. Zo kunnen ze ook gerichter kiezen voor een bepaalde opleiding of stageplaats, want onbekend maakt onbemind. 
Terug naar nieuwsoverzicht