Ga terug

Passies en Dromen brengt techniek in praktijk

Lesmomenten om aan je passies en dromen te werken? Dit gebeurt bij Elzendaalcollege Gennep waar leerlingen steeds een periode les krijgen in hun passie of droom. Op dit moment bouwt een aantal mee aan hun eigen buitenlokaal.

“Je ziet iedereen opbloeien door de synergie die er plaatsvindt.” Aan het woord is Margriet Grutters, conrector in Gennep. “Dat leerlingen samen met bedrijven uit de regio werken om een buitenlokaal voor hun vak te realiseren, hoe mooi is dat?”

Margriet legt uit wat haar leerlingen aan het maken zijn. “Er komt een buitenlokaal voor het bouwen van zeepkisten. Dat is ook een onderdeel van Passies & Dromen. Het werd een beetje krap in ons technieklokaal en met de realisatie van dit buitenlokaal kunnen ze in het voorjaar weer aan de slag voor de volgende zeepkistenrace.” BCP Bouw uit Cuijk begeleidt de leerlingen bij metselen en Megens uit Milsbeek ontfermt zich met de jeugd over elektra. Een ultiem voorbeeld van hoe je techniek in de praktijk brengt.

“Dit is mogelijk door het project Sterk Techniekonderwijs, dat heeft als doelstelling werken aan duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs in combinatie met het bedrijfsleven. Nou, dat gebeurt hier dus letterlijk,” aldus de trotse conrector.Terug naar nieuwsoverzicht