Ga terug

Verdiepingslessen PIE weer van start

De verdiepingslessen Produceren, Installeren en Energie (PIE) zijn weer begonnen. Vandaag waren de eerste lessen, samen met vakmensen van Marel, bij Vakopleiding Techniek in Cuijk voor leerlingen van het Elzendaalcollege.

Het profiel Produceren, Installeren en Energie (PIE) is er voor vmbo-leerlingen van Metameer Stevensbeek en Elzendaalcollege Gennep die voor een toekomst in de metaal of installatietechniek hebben gekozen. Binnen het PIE-Lab ruiken zij aan diverse beroepen in de wereld van het ontwerpen en maken van onderdelen voor producten en machines, productieprocessen, (gebouw)installaties en duurzaamheid.

Meer lessen
In dit programma is een doorlopende leerlijn ontwikkeld tussen het vmbo en het mbo. Leerlingen werken bij Vakopleiding Techniek, samen met de Vakopleiding Installatiewerk Zuid-Oost en met mensen uit het bedrijfsleven, aan grotere opdrachten, op grotere machines die we op het vmbo niet hebben. Het komende schooljaar gaan er meer verdiepingslessen plaatsvinden. Binnenkort gaan de leerlingen van Metameer. In totaal gaat het om acht oriëntatielessen per school voor leerlingen uit leerjaar 3 en 4.
Terug naar nieuwsoverzicht