Ga terug

Tweedeklassers Metameer bezoeken TechnoPromo

Nieuwsgierig raken in de nieuwste ontwikkelingen in de techniek en technologie. Een klas tweedejaars van Metameer jenaplan Boxmeer en leerlingen van de locatie Stevensbeek brachten in juni een bezoek aan TechnoPromo in Cuijk. Ze maakten daar kennis met verschillende soorten techniek en technologie.

Leerlingen mochten zelf een werkstuk kiezen en maken. Daarbij gebruikten ze verschillende soorten techniek en apparatuur, bijvoorbeeld een metalen plaatje buigen, een gat boren, een 3D-print ontwerpen en uitprinten, hout bewerken, een robot programmeren en laten bewegen.

Verdiepen in techniek
Volgend jaar gaan alle tweedeklassers van Metameer, Merletcollege en Elzendaalcollege naar TechnoPromo. Dit bezoek is een van de programmaonderdelen binnen Sterk Techniekonderwijs. Dit project heeft als doel meer leerlingen kennis te laten maken, nieuwsgierig te maken en te verleiden voor een toekomst in de techniek. TechnoPromo is een mooie kans voor leerlingen om zich te verdiepen in verschillende thema's binnen de techniek en technologie. 
Terug naar nieuwsoverzicht