Ga terug

Leerlingen Merletcollege bezorgen Graafse ouderen bijzondere kerststukjes

Leerlingen van het Merletcollege in Grave bezorgden bewoners van woon- en zorgcomplex Catharinahof fraaie planttafels. Sommige bewoners van Catharinahof trotseerden de kou om de leerlingen die de planttafels kwamen afleveren, te verwelkomen. De tafels waren net voor de lockdown klaar. De actie van de leerlingen is een onderdeel van de Kerstchallenge op het Merletcollege.

Mitch van Haaften uit klas 2 van het Merletcollege had samen met Milla Janssen de eer om de leerlingen die niet konden komen, te vertegenwoordigen. Het Graafse takelbedrijf Cas van de Mosselaar leverde het vrachtje tot voor de deur van Cartharinahof af. Fijn dat dat nog lukte, aldus Mitch van Haaften. “Toen de lockdown er kwam, waren we even bang dat het pas na kerst zou kunnen.”

Verleiden voor techniek
Docent Peter Kuijpers vindt het een mooie actie: “Je wilt leerlingen enthousiasmeren en verleiden voor techniek en het belang laten zien van iets te kunnen maken. Wanneer je een praktijkopdracht ontwikkelt, zoek je naar hoe dit context kan krijgen voor leerlingen. In dit geval is het samen werken aan een gezamenlijk doel in de eigen regio erg waardevol.”
“Zeker wanneer je dat koppelt aan de actualiteit van de corona-aanpak. Het verbinden van twee generaties is dan een volgende en logische stap. Met elkaar, voor elkaar. Hoe mooi is dat.”

Boekvouw-cadeautjes
Kuijpers werd door Jeanne van Lith van ‘Boekv(r)ouwen uit Escharen benaderd of ze mochten deelnemen aan de actie. Omdat er dit jaar geen kerstmarkt is in Catharinahof, vond zij het toch belangrijk om een klein lichtpuntje te zijn of geven in deze dagen. “Toen hoorden we van het kerstproject dat het Merletcollege gestart was. Wij vinden het erg leuk daar een bijdrage aan te mogen leveren met zestig boekvouw-cadeautjes. We hopen zo voor bewoners van Catharinahof een klein lichtje te zijn in deze sombere, donkere dagen. Het verbinden jong en oud!”
De houten planttafels werden door de bewoners van het woon- en zorgcomplex gedecoreerd, waarna ze door de leerlingen van het Merletcollege werden afgemaakt. Na de afkondiging van een nieuwe lockdown door premier Rutte, op 14 december, hoefden de pakketjes alleen nog in folie gepakt te worden. ”Dat hebben we wat aangepast en binnen de coronaregels nog kunnen doen. En vandaag is het resultaat van al dat enthousiasme te zien.”




Terug naar nieuwsoverzicht