Ga terug

Sterk Techniekonderwijs op Expo New Energy

Sterk Techniekonderwijs is volwaardig partner van de Expo New Energy in Cuijk en organiseert er op vrijdag 8 april een scholierenbezoek van de drie scholen voor voortgezet onderwijs uit het Land van Cuijk. De Expo New Energie editie ‘Waterstof en meer’ wordt georganiseerd door Land van Cuijkse ondernemers, beleidsmakers en onderwijsinstellingen.

De Expo is van 7 tot en met 9 april in het Inspyrium in Cuijk. De deuren van het evenement staan open voor het regionale bedrijfsleven, universitaire studenten, middelbare scholieren én alle inwoners uit het Land van Cuijk.

Waterstof als nieuwe energie
Het Klimaatplan wil de broeikasuitstoot in 2030 met 49% verminderen. Dat is een flinke uitdaging. In het huidige tempo reduceren we nog géén 25%. Met nieuwe technieken is het mogelijk flinke stappen te zetten bij het realiseren van deze ambitie. “In de weg naar ‘nul uitstoot’ is waterstof waarschijnlijk een van de oplossingen. Met de Expo willen we de onbekendheid over waterstof wegnemen”, aldus Wiljan Laarakkers, directeur van Laarakkers.
Roger Engelberts, directeur van Imagro, voegt toe: “De Expo is een prachtige combinatie en samenwerking vanuit de initiatiefnemers in het Platform AgriFood Tech. Hierin is de overheid vanuit gemeente Land van Cuijk en EUREGIO sterk vertegenwoordigd. Het partnerschap met de Industriële Kring en Cubox biedt het regionale bedrijfsleven een mooi podium. Daarnaast wordt het onderwijs nauw betrokken bij het event. Vanuit de projectgroep Sterk Techniekonderwijs maakt het voortgezet onderwijs kennis met nieuwe energie. Uniek is de doorlopende leerlijn waarbij drie universiteiten actief een bijdrage leveren in een Hackathon.”
Dat is een evenement waarin teams non-stop binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte kwesties proberen te bedenken. De universiteiten Wageningen UR, TU Eindhoven en Universiteit Utrecht brengen hiervoor hun studenten en kennis in.

Exclusief programma
De Expo kent een exclusieve opening op de donderdagavond 7 april: ‘New Energy Talks’. Regionale directeuren en bestuurders van ondernemingen worden uitgenodigd voor een flinke dosis inspiratie én informatie over de mogelijkheden van nieuwe energie. Dag twee, vrijdag 8 april, staat in het teken van een ontmoeting tussen onderwijs en ondernemers tijdens de al genoemde Hackathon voor universitaire studenten.
Sterk Techniekonderwijs organiseert een scholierenbezoek van de drie VO-scholen uit het Land van Cuijk: Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer. De dag wordt afgesloten met de grootste en meest energieke VrijMiBo (‘vrijdagmiddagborrel’) van Cuijk. Op vrijdagmiddag 8 en zaterdag 9 april kunnen inwoners van het Land van Cuijk er kennismaken met waterstof. En zich laten informeren over nieuwe energie door onder andere regionale aanbieders. 
Terug naar nieuwsoverzicht